Sfantul Valentin si alte festivaluri crestine!!!

marți, 14 februarie 2012

Ziua Indragostitilor sau Sfantul Valentin este una dintre sarbatorile paganitatii Romane, care a continuat să fie celebrata si după ce romanii au trecut la crestinism. Acest festival in conceptia pagana Romana, era expresia "iubirii spirituale", apoi dupa trecerea la crestinism aceasta sarbatoare are la baza mitul Sf Valentin,care ar fi pledat pentru pace si iubire si care a fost condamnat la moarte la 14 februarie 270 e.n.

Nu este permis pentru un musulman de a sărbători oricare dintre sarbatorile unui kafir,acestea vin sub jurisprudenta shariei,care raman bazate pe texte solide.
Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah ( Allah sa aiba mila de el) a spus: sarbatorile sunt o parte din Sharia,si au la baza ritualuri de care Allah Preainaltul ne spune (interpretarea sensurilor):
"Fiecaruia dintre voi Noi i-am dat o lege si o randuiala." (Surat Al-Mai'da : 48)
"Fiecarei comunitati i-am hotarat Noi o randuiala pe care ea o urmeaza."
(Surat Al-Hajj : 67)

cum ar fi Qibla, Rugaciunea si Postul. Asa ca nu este nici o diferenta intre a-i urma in sarbatorile lor si a-i urma in alte ritualuri ale lor. A fi de acord cu intreaga sarbatoare inseamna a fi de acord cu Kufr . A fi de acord cu unele dintre lucrurile minore, este la fel cu a fi de acord cu ei in anumite privinte, in kufr. Sarbatorile sunt cele mai importante lucruri prin care se deosebesc religiile . Fara indoiala ca participarea la sarbatorile lor, poate conduce in unele cazuri, la kufr. A se amesteca in astfel de lucruri este cel putin, un pacat.
Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) referindu-se la faptul ca fiecare neam are sarbatorile lui proprii, spunea:
"Fiecare natiune are propriul ei Eid si acest Eid este al nostru"
(al-Bukhaari , 952, Muslim, 1892).” (al-Iqtidaa’, 1/471-472) 


Nu este permis pentru musulmani sa-i imite, in tot ceea ce este specific sarbatorilor lor,chiar daca este vorba despre mancare ,haine ,impodobiri,baie sau schimbarea obiceiurilor zilnice in viata de zi cu zi,sau in adorare.Musulmanii nu ar trebui sa ia parte la ritualurile lor,indiferent ca sunt idolatrii sau oameni ai Cartii, iar acea zi a sarbatorii ar trebui să fie la fel ca orice alta zi pentru musulmani. Musulmanii trebuie sa stie ca este haram, fie ca este imitata adorarea lor (care este cea mai grava forma ) fie imitarea obiceiurilor si purtarii lor. [Citat din Majmoo al-Fatwa (25/329)]

Shaykh al-Islam Ibn Taymyah a mai spus: Asa cum nu trebuie sa le imitam sarbatorile in acelasi timp trebuie sa nu-i ajutam pe musulmani sa o faca,mai curand trebuie sa le spunem sa n-o faca.(al-Iqtidaa’, 2/519-520)

Al-Haafiz al-Dhahabi (Allah sa aiba mila de el)a spus: Daca crestini au un festival si evrei altul care apartine doar lor,atunci musulmani nu trebuie sa se alature lor,asa cum nu ii urmeaza in religia lor si directia lor de rugaciune” (Tashabbuh al-Khasees bi Ahl al-Khamees, al-Hikmah magazine, 4/193).
Imitandu-i pe ne-musulmani, in general este haram.Aceasta este indicat in Qur'an si Sunnah:
a) Qur'an: Allah spune (traducerea sensurilor)
" Nu fiti asemenea acelor care s-au scindat si au fost cu neintelegere dupa ce le-au venit semnele limpezi, caci aceia vor avea parte de o pedeapsa cumplita!"
(Surat 'Al-'Imran : 105)

b) din Sunnah: Profetul( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) spunea: "Oricine imita un neam, face parte din el."(Ahmad, 2/50; Abu Dawood, 4021) 

Fatwa Shaykhului ‘Abd-Allaah ibn ‘Abd al-Rahmaan ibn Jibreen in legatura cu aceasta sarbatoare:
In primul rand nu este permis sa sarbatorim asemenea festivaluri inventate ,este o inovatie , o bidah ,care nu are nici un suport in sharia.Avem haditul Aishei(Alah sa fie multumit de ea)care a spus ca profetul Mohammad ( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a zis: "Oricine aduce ceva care nu face parte din religia noastra va fi respins."
In al doilea rand aceasta sarbatorire implica imitatia ne-musulmanilor si venerarea a ceea ce ei venereaza si respectarea sarbatorilor lor.Un alt hadith spune: "Oricine ii imita este unul dintre ei"
In al treilea rand lucrurile care rezulta din aceasta sarbatorire sunt:petreceri, muzica, cantat, amestecul dintre barbati si femei etc...Si toate celelalte lucruri care sunt haram.Unul care ii pasa de sufletul sau trebuie sa stea departe de toate aceste pacate si de toate actiunile care il conduc spre acestea.
Este haram pentru musulmani sa ajute la acest festival sau la oricare festival ,sub orice forma chiar daca este vorba de mancare,bautura,vanzare,cumparare etc.Pentru ca facand toate acestea inseamna sa ajutam persoana respectiva la pacat
Allah Preainaltul spune in Sfantul Quran (Traducerea sensurilor)
"....Intrajutorati-va in plinirea faptelor bune si in evlavie dar nu va ajutati la pacat si la nedreptate." [al-Maa’idah 5:2]



sursa:islamqa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu